Alla inlägg i kategorin ‘Sociala medier’

måndag, 3 december 2012, 14:41

Presentation om generation y och e-post

Jag hade en fantastisk fredagsmorgon på Marknadsföreningen i Stockholm. Helena Kimber och jag pratade mobilt och e-post. Att få föreläsa ihop med en annan person som gillar e-post som mig är riktigt kul. Helena Kimber arbetar på Compost marketing.

Jag delar gärna presentationen, och kära e-postmarknadsförare, ni får så gärna ”låna” saker av mig men ni får faktiskt bli bättre på att hänvisa till mig hädanefter. OK?!

Rätta din e-postmarknadsföring efter generation y from SarahWittbom

måndag, 9 april 2012, 20:44

Hur jag hoppas Bianca ska konversera i sociala medier…

Jag skrev ett inlägg på I love e-commerce som handlar om hur vi konverserar i alla sociala medier, vilket berör e-post i allra högst grad.

Här finns inlägget.

 

Sarah @@@@@

måndag, 20 juni 2011, 17:18

Gary kontaktar de som vill avprenumerera

Jag tycker så mycket om det Gary berättar i den första delen av det här klippet: Klicka för att se klippet här:

Har ni provat att kontakta de som vill avprenumerera sig från er lista?

 

Sarah@@@@@

tisdag, 14 juni 2011, 17:05

Twitter – e-postarens vän

Hade jag fått välja bara ett verktyg att komplettera e-postmarknadföringen med hade jag valt Twitter. Så här kommer ett enkelt Twitter-tips:

Kolla på den här kopplingen och tänk på vad du Twittrar för länkar. Är de relevanta för din hemsida, din verksamhet eller din blogg? Det är inte bara dina vänner som utnyttjar länkarna, tänk på det.

Google Tweet

I det här fallet syns vi på en förstaplacering på Google, på sökningen ”html email boilerplate”. Inte för att vi faktiskt har förstaplatsen men för att vi Twittrat förstaplatsen. Och förstaplatsen är högst relevant för vår blogg vilket ger oss relevanta besökare.

Vi pratar ofta om relevant e-postmarknadsföring men det gäller såklart att vara relevant i alla kanaler.

Tillägg: Ska nämna att jag inte vet rent tekniskt hur Google kopplar ihop detta, det kan vara så att det bara är folk i din bekantskapskrets som får ta del av dessa extra sökträffar. Men det är guld värt oavsett.

söndag, 22 maj 2011, 19:21

Facebook har äntligen ”Send-knapp” för mail

Jag har så många gånger kopierat en länk till en artikel eller roligt klipp för att lägga det i ett mail till en vän. Allt jag läser och ser vill jag inte visa för alla och ibland vill jag faktiskt försäkra mig om någon speciell faktiskt läser det jag tipsar om.

Facebook har, så klart, tänkt även på detta. Se vad jag och Christopher upptäckte för en tid sedan. Vi var inne på den här sidan och såg en blå lite ”send-knapp”:

Ser ni ”Send-knappen” mellan ”like” och ”tweet”? När man klickar på knappen kan man dels maila en specifik person eller flera. Dessutom kan du posta maila en hel grupp på Facebook, något som jag kommer använda mig mycket utav.

Hur ser det ut när det kommer fram? Jo så här:

Faktum är att du får högre avslut när du tipsar nån specifikt än när du tipsar massan av vännerna på Facebook. Använd finessen men stil och se vilka möjligheter som faktiskt finns. Framför allt är detta något ni genast ska lägga till på era sidor.

Och JA, detta ger oerhörda möjligheter att marknadsföra sig mot större massor… Men glöm inte att vad du kan göra och vad du BÖR göra är inte alls samma i detta fallet.

Sarah@@@@@