Alla inlägg i kategorin ‘Blandat’

lördag, 20 oktober 2012, 21:05

Bästa e-postkampanjen

MacHeist, som jag bloggat om tidigare, har gjort det igen – den bästa e-postkampanjen.

Det MacHeist gör är att samla ihop ett gäng applikationer, paketera dem på ett attraktivt sätt och sälja dem till ett kraftigt reducerat pris under begränsad tid. För 29 dollar får man aplikationer till ett värde av 589 dollar varav 25 % går till välgörenhet.

Kampanjen genomför de med hjälp av gamification och en snygg, ganska aggressiv e-postkampanj som består av många mail – men då får man också mycket gratis. Fram till dagen då paketet är tillgängligt får man lösa gåtor och problem och på så sätt ta hem gratis applikationer.

Man får lite av värde med varje mail som kommer.

Snyggare och mer välgjorda e-postkampanjer får man leta efter.

Kolla på de här e-postutskicken och bli inspirerad:

Mailen här ovan ser ut att vara en enda stor bild, vilket inte hade varit bra med tanke på att de flesta e-postklienter blockerar bilder – men så är det inte. Det är en hel del text i breven också om man scrollar ner:

Och när man kommer till webbsidan är det samma snygga design:

Kampanjen körs också jämsides på Facebook och Twitter:

Med den här kampanjen bygger de upp intresset och ger mervärde under en lång tid innan själva erbjudandet dyker upp. Det håller e-postprenumeranterna engagerade och nyfikna och med hjälp av gamification-tänket så blir det samtidigt ett litet spel och ett digitalt äventyr.

onsdag, 29 augusti 2012, 21:48

Why email is still the killer app

Intressant läsning – Dave Pells tankar kring e-post:
NextDraft’s Dave Pell on why email is still the killer app

Tack Ari Ahokas för tipset!

torsdag, 2 augusti 2012, 21:42

Microsofts nya webbmail

outlook.com

Jag gillar den!

Den är tydlig, enkel och fokus ligger på din mail. Du kan logga in med ditt befintliga Hotmail-konto om du redan har ett sådant.

Här är nya Outlook.com.

Jag tror Microsoft är på rätt väg med sin nya, avskalade design. Tiden med runda hörn, skuggeffekter och glasytor som reflekterar ljus är förbi!

fredag, 22 juni 2012, 19:57

Campaign Monitor har gjort en snygg film

För en tid sedan så kontaktade Campaign Monitor, ett e-postverktyg, oss och frågade varför de inte fått högst betyg i vårt e-postverktygstest. En av orsakerna var att vi tycker att hjälpfilmer eller guider i verktyget är viktigt för en användare som vill lära sig verktyget. Svaret blev att det skulle de genast titta på. Jag gillar verkligen den attityden. Och medgrundaren, Ben Richardson, är en handlingarnas man. Redan när man tittar in på deras hemsida så möts vi av denna trevlig ”guidefilm” på deras editor. För en tjej som alltid varit lite svag för syntmusik så blev jag lite smått kär.

Campaign Monitor Editor Demo from Campaign Monitor on Vimeo.

Ben, om du läser detta… Var har ni nu gjort av ert trevliga e-postgalleri hittar det inte på er nya fina hemsida.
Love Sarah @@@@@

fredag, 16 mars 2012, 00:11

Sparrow för iPhone

sparrow-iphone

Äntligen har e-postklienten Sporrow kommit till iPhone. Än så länge bara på engelska, men fler språk är på gång. Den här blir min nya mobila e-postklient!

Läs mer om Sparrow för Mac och iPhone eller gå direkt till App Store.