måndag, 5 december 2011, 18:55

Det är en apa i mitt nyhetsbrev

ThinkGeeks e-handelsbutik som jag beskriver i korta drag på I love e-commerce har även ett nyhetsbrev som de skickar och det dök självfallet upp i inkorgen på Cyber Monday.

ThinkGeek nyhetsbrev

1. Så här ser nyhetsbrevet ut när bilderna är blockerade. Det ligger alt-texter på alla bilder för att man ska förstå vad bilderna innehåller och bildmåtten är angivna på de flesta bilder.

2. På den stora bilden i toppen är däremot höjden inte angiven. Det gör nämligen att denna bild som är mycket stor drar ihop sig till en smal sträng så att första textstycket som kommer därefter istället hamnar högt upp. Läsaren kommer då direkt in på textinnehållet utan att behöva scrolla. De som har kodat det här brevet är uppenbarligen duktiga på e-post och vet precis vad de gör.

3. Knapparna i toppen är gjorda i text och inte i bilder vilket annars är vanligt förekommande. Som textknapar är de alltid synliga. Det är inte alltid lätt att få textknappar jämna och snygga i e-postklienter, men här har man verkligen lyckats.

4. Rabattkoden ”Cybermonday” har de klämt in uppe i preheadern också vilket syns i inkorgen tillsammans med ämnesraden – de kombinerar ämnesrad och preheader i det här utskicket. Preheadern blir som ett svar på ämnesraden.

ThinkGeek nyhetsbrev

5. Det är ett snyggt brev med kul grafik. Man märker direkt när någon lagt ner jobb och ritat egen grafik istället för att köpa färdiga bilder, detta lyfter verkligen ett nyhetsbrev. Apan dyker upp även på sajten när du vill veta något eller behöver hjälp. De har byggt upp ett tydligt tema kring den här apan som heter Timmy och man känner direkt igen företaget tack vare apan i kombination med den ”nördiga” grafiken.

ThinkGeek nyhetsbrev

6. De har en utomordentlig sidfot med snabblänkar till produktkategorier på sajten och kontaktinformation utöver det vanliga. Förutom telefonkontakt och kontakt angående ordrar uppmanar de mig att kontakta dem om jag har ideer och kommentarer. Och de avslutar med att mina uppgifter är säkra hos dem och aldrig kommer att vandra vidare.

Innehållet i breven består av bland annat produkterbjudanden men också tävlingar och de presenterar vinnarna även i breven. Ett bra sätt att engagera sina prenumeranter.

7. Den snygga bakgrundsbilden i botten är gjord så att den försvinner på ett snyggt sätt utan att förstöra brevets utseende i till exempel Gmail och andra webbmailklienter där den inte fungerar.

ThinkGeeks nyhetsbrev

På en smartphone fungerar mailet perfekt. All text är stor och tydlig och jag behöver inte zooma in någonstans för att läsa något.