söndag, 25 september 2011, 18:44

Man tackar väl, eller?

Om man har slutit ett avtal eller en överenskommelse… kanske ska bekräfta en nån form av byteshandel. Vad gör man då? Jo, man skakar hand eller på annat sätt bekräftar att man är överens. Ändå är det mycket sällan jag ser det när det gäller att till exempel bekräfta en nyhetsbrevsprenumeration.

Om ni berättar vad jag får ut av att lämna ifrån mig något som faktiskt är mig kärt , min e-postadress, ni har alltså möjlighet att kontakta mig när ni vill för att jag tycker att det ni vill skicka kan vara av värde. Då bör man tacka för det och gärna förtydliga att man vet vad man kommit överens om. Allt för ofta efter att jag anmält mig till ett nyhetsbrev så får jag samma besked ”Du har nu lagts till på vår lista för nyhetsbrevsutskick” I värsta fall får jag också se att jag ligger på en lista som heter ”kund”… Har till och med sett ordet ”bronskund”. Nedan följer några exempel på bra bekräftelser.

Tacka, betona att man är tacksam för just honom eller henne och lägga lite krut på designen det är väl bara på sin plats och det behöver inte vara mer än detta:

Vara lite humoristisk och det går att be om något mer om man visar uppskattning:

Det här exemplet gillar jag för det räknar upp en gång till vad vi kommit överens om (sen ber de om mer info):

Nästa exempel vill berätta hur glada de är över att vi nu är vänner, de häller till och med i sig Champagne:

Så tittar på hur ni bekräftar en prenumeration eller ett medlemskap både som meddelande på webben och som bekrätelsemail. Att tacka och bekräfta en överenskommelse hör faktiskt till hyfsad ton och då struntar jag fullständigt i vad er e-postleverantör tycker att ni ska göra eller vad som är enklast för er. Det är kunden det ska vara enkelt, snyggt, trevligt för. Och det ska alltid komma först!

Sarah@@@@@