måndag, 25 juli 2011, 07:26

Bra kontraster i marginaljusterat nyhetsbrev

Det här nyhetsbrevet från Raymond Weil som jag får ungefär en gång i månaden är ett väldigt enkelt men snyggt utformat nyhetsbrev. Jag gillar designen som blir tillräckligt speciell trots den enkla formen och det smala formatet. Balansen mellan text och bild är perfekt och kontrasterna är starka. De lägger bilderna lite speciellt och överlappar marginalen ute till vänster. Snyggt!

Raymond Weil Mail

En annan snygg detalj som man inte riktigt uppmärksammar direkt men som utan tvekan gagnar formen är det att texten är marginaljusterad. Textstyckena bildar fyrkantiga block då de har en rak linje både till vänster och till höger. Det här är något man vanligtvis gör med trycksaker och det brukar inte bli bra på en datorskärm då det skapar stora gluggar mellan orden och framförallt på svenska då vi har många och långa, sammansatta ord. Jag skulle själv aldrig använda marginaljustering på till exempel en svensk hemsida.

Men på engelska fungerar marginaljustering bättre och i det här nyhetsbrev blir det riktigt snyggt. Och det funkar lika bra på en iPhone tack vare det smala formatet på 500 pixlar i bredd.

Raymond Weil iPhone

Raymond Weils nyhetsbrev tar sig lätt igenom spamfilterna och jag ger tre hjärtan för snyggt brev och fina klockor. Innehållet i övrigt är tyvärr inte riktigt lika intressant.