lördag, 26 februari 2011, 16:43

Perfekt innehåll för ett resebrev

Jag har många gånger berättat för er att resebranschen har det tufft när det gäller e-postmarknadsföring. De ligger några procent lägre i öppningsfrekvens än andra branscher som t ex organisationer och B2B. Vad beror det på?

Det finns naturligtvis många orsaker till det. Ett skäl är att det inte är så många tillfällen på ett år som du som privatperson funderar på att resa eller har möjlighet till det. Ett annat är att resebranschen var tidigt ute med att utnyttja e-post för att sälja sina resor, så mottagarna kan vara trött på att få brev som tjatar om försäljning.

När jag tittar på de resebrev som finns så ser det just så ut. Det tjatas alldeles för mycket på pris för resor. Förmodligen skulle vi vara betydligt mer intresserade av att läsa om olika resmål, bli inspirerade, få tips om saker man kan göra på olika resmål … Idag hittade jag plötsligt ett sådant innehåll … fast på en blogg av Flygstolen.se. Bloggen tar upp sådant som jag faktiskt är intresserad av att läsa, även om jag inte är beredd att resa just nu eller ens vill resa till just det resmålet.

En snabb översikt på bloggen tar upp fakta som exempelvis vilka städer som är bra för fotografering, fördelarna med hyrbil, ett fantastiskt flygbolag och deras service, reportage från häftiga hotell … Ja, en massa som jag faktiskt vill läsa om. Självklart har de kompletterande erbjudanden till vissa inlägg, men de är inte huvudfokus. Gå in och titta på bloggen och försök skapa liknande innehåll till era nyhetsbrev och artiklar på webben. Jag är fullständigt övertygad om att det skulle hända något med era siffror rätt så omgående.

Sarah@@@@@