onsdag, 19 januari 2011, 21:03

Mail fick Gary att komma på Nordic eCommerce Summit

Jag har varit allt för tyst här på bloggen en tid. Arbetet med att arrangera Nordic eCommerce Summit tar mycket tid men det är fruktansvärt roligt.

Jag har en glad nyhet. Vi har lyckats få Gary Vaynerchuk att besöka oss i maj. Vilket inte var helt säkert. Han bestämde sig nämligen för en tid sedan att ta en time-out från allt resande. Gary är helt fenomenal på att behålla kontakten med sina kunder. Han ser till att alla får svar på sina mail t ex. Så även vi när vi mailade honom… Och kära läsare, det är mycket jag behöver bli bättre på och som jag inte är är duktig på alls. MEN mail det kan jag skriva! 🙂

Hur tänkte jag när jag formulerade mailet då? En person som får så vansinnigt många mail behöver man vara väldigt konkret och kortfattad med. Så redan i ämnesraden eller rubriken förklarade jag vad jag ville. ”Please, come to Sweden and help the Nordic e-tailers”, löd den.

Redan i första meningen berättade jag att vi önskade att han kom till Sthlm den 4-5 maj och vad vi önskade att han skulle prata om. Andra meningen beskrev nordisk e-handel i all korthet och varför just han skulle kunna ge åhörarna så mycket. Tredje meningen beskrev vår önskan att göra en förändring inom nordisk e-handel d v s mer fokus på kund istället för teknik. Sen skickade jag med en länk på tidigare arrangemang och presentationer från andra talare.

Den sista meningen var en vädjan och en fråga om det fanns något vi kunde göra för att få honom att överväga att besöka oss.

9 timmar senare fick vi ett positivt svar… tänk då på tidsskillnaden. Mycket imponerande att få så snabb respons.

Lärdom: Tänk på rubrik och text i mail för att vara så konkret , tydlig och kortfattad som möjligt.

Joo en sista sak… alla som säger att Gary bara kommer den 5 maj, det stämmer inte. han har vinprovningen på middagen den 4 maj.

Sarah@@@@@