torsdag, 11 november 2010, 17:51

Välkomnande nyhetsbrev

Måste bara visa detta exempel. Hittade det på Campaign monitor och fick ju genast lov att besöka sida och anmäla mig till deras brev.

Iceland wants to be your friend heter sidan och vill som ni kanske förstår få personer att intressera sig för och besök denna underliga ö.

Det har en speciell ganska avskalad design som syns på hemsida, blogg, Facebook och alla andra kanaler de använder:

På Facebook ser det ut så här:

Ja ni ser att det är genomtänkt. Samma gäller, så klart, välkomstprocessen för nya prenumeranter via e-post.

På deras hemsida så finns en tydlig ruta ute till höger som frågar om man vill bli Islands vän. Tre saker ber de mig om. Namn, e-postadress och var jag bor eller befinner mig.

När jag anmält mig så får jag detta:

Humoristiskt och en ton som är genomgående i allt jag faktiskt får från dem. Mycket harmoniskt. Dessutom tar de tillfället i akt att fråga om jag har någon vän som skulle vilja bli vän med Island. Och de gör det enkelt att följa dem eller rekommendera dem i flera kanaler.

Hur ser då välkomstmailet ut?

Förutom att faktiskt vara ganska bra på att, på ett humoristiskt och lättsamt sätt, informera mig lite mer om den här ön som ligger mitt ute i havet så visar de att de förstår att man inte vill ha för många utskick som inte ger mig som läsare något värde. De skojar om vulkanen som ställt till det för alla flygresenärer under våren 2010.

De gör Island väldigt personligt och genom detta så känns det nästan som jag har en relation med landet. Dessutom så visar de att jag kan uppleva annat genom många andra kanaler och de vill ha kontakt med mig.

Trevligt exempel och trots att jag varit på Island och inte var så imponerad så skulle jag efter detta kunna tänka mig att resa dit igen.

Här kan ni se det i sin helhet.

Sarah@@@@@