måndag, 1 november 2010, 21:56

Tappar jag igenkänningsfaktorn när jag ändrar design och innehåll?

Jag kan villigt erkänna att när jag ändra designen i våra brev eller någon uttrycker sig i text på ett annorlunda sätt så är jag alltid orolig att läsarna inte ska känna igen sig och att vi på så sätt tappar viktiga siffror. eROI News är ett gott exempel på vad man borde göra istället. (Förutsatt att man inte tillhör den kategorin som ändrar sig lite hela tiden)

Det eROI News gör är att de helt enkelt gör en jättestor grej av sin förändring och talar om för läsaren att orsaken är att de vill förbättra sig och göra något som passar läsarna bättre. De vill integrerar med läsarna och veta vad de tycker om vad de skriver. De vill ha dialog och inte monolog. Därför kommer de i fortsättningen att arbeta mer med sociala medier.

Se vilken annorlunda design på ett brev:

Bilden är klippt i fyra olika delar och sen lagt dem bredvid varandra. En gif-animation helt enkelt. Så de små spermierna rör sig och man kan inte låta bli att titta på brevet och undra vad detta handlar om.

Visst är det snyggt med ett brevhuvud över hela sidan?

När jag klickar på länken (som jag förstås inte kan låta bli) så kommer jag till denna sidan:

Klicka på bilden och läs gärna texten som är otroligt bra!

Faktum är att skickar man ett brev som är snarlik i design och innehåll månad efter månad så är det riktigt bra att bryta av med ett helt annat innehåll. Men då ska man byta ut ett brev mot något annorlunda inte skicka ytterligare ett brev.

eROI News behöll mig som läsare genom hela texten och jag sitter faktiskt ganska upptagen just ikväll. De är helt ärliga med att vi som läsare har tappat intresset för deras brev. Men det säger det på ett positivt sätt – de vill få tillbaka uppmärksamheten genom att förändra brevet så de passar just mig bättre.

Så, ska ni göra en förändring, smyg inte in förändringen pö om pö utan slå på stora trumman. Gör något speciellt och låt läsaren känna sig unik. Få dem att förstå att du lägger ner den här tiden på förändring för just honom eller henne (förutsatt att det faktiskt är så).

Jag gillade detta mycket och jag ser att de lagt ner tankeverksamhet och möda för att göra mig uppmärksam.

Det enda som är minus är att man inte ser brevet på detta sätt om man har bilderna blockerade.

Fyra underbara hjärtan av fem möjliga.

Sarah@@@@@