onsdag, 10 november 2010, 21:37

MailChimp + Facebook = fler prenumeranter

Vet inte om ni uppmärksammat vår Facebook-sida för I love e-mail… Om inte så titta här till höger så finns det ett e-postgalleri på Facebook. Eftersom vi använder MailChimp för våra utskick så kan vi använda deras applikation för att för att skaffa prenumeranter till vårt e-brev via Facebook.

Efter lite skruvande från Christophers sida så har vi nu denna fliken på vår Facebook-sida:

När du använder fliken och anmäler dig till prenumeration via e-post så ser det ut så här:

Får jag då ett bekräftelsemail?

Omedelbart, mina vänner, så anländer detta ljuvliga mail i min inkorg!

Nu har vi ett projekt kvar bara. Det är nämligen så här… Har du en Facebooksida till t ex ditt företag så ska du kunna lägga upp den här ”Email Signup”-fliken även på din privata sida. Så på min personliga profilsida ska jag kunna erbjuda mina vänner att prenumerera på brevet. Visst är det en bra funktion och tänk er vad många prenumeranter era anställda skulle kunna skrapa ihop tillsammans. Det blir ju som en rekommendation via vänner. Tyvärr så har Facebook för bara några dagar sedan gjort en förändring så vi kan installera funktionen på våra privata sidor men fliken syns inte… ännu.

Men tro mig, vi håller utkik och hojtar till så fort vi ser att Facebook åtgärdat detta.

Vill ni läsa mer från MailChimp om detta så finns ett blogginlägg här. Enkel lösning som kan ge så mycket värde. Har ni sett något liknande funktion som någon e-postleverantör har klurat ut?

Sarah@@@@@