onsdag, 3 november 2010, 21:16

E-posthistoria är skapad hos familjen Wittbom

Jag har funderat en hel del den sista tiden på hur barnspel på nätet lär barn att handla saker t ex till sina små figurer, hur de lär sig kommunicera med andra på nätet. Hur de lär sig engelska termer för digitala medier och e-handel – sånt som jag själv lärt mig som vuxen.(Dock noga övervakat av mig)

Idag ville min dotter Bianca lära sig maila eftersom en spelsajt skickar ut tillbehör till små djur som lever i en värld på nätet. Bianca har ett litet djur som heter Bixi och skulle få en soffa av den här sajten via mail.

E-postnörd och mamma som jag är blev jag, så klart, rörd och stolt.

Så här såg vår första mailkonversation ut:

Innan hon fick kläm på att man kan svara på ett mail direkt utan att behöva skapa ett nytt mail så kom ett fristående mail som svar:

Så var då den första mailkonversationen mellan min dotter och mig gjord. Stort känns det!

Får ni mail från era barn?

Sarah@@@@@