onsdag, 6 oktober 2010, 20:04

Gör nåt mer av era standardlänkar!

”Det är detaljerna som gört” säger vi. Ändå så är det inte så ofta vi tänker på det när det gäller e-post. En sak som man skulle kunna tänka på att göra nåt extra med är de standardlänkar man har i brevet. Personligen tycker jag det är så roligt att se brev som till och med har gjort nåt lite extra med avregistreringslänken. Om det så handlar om att skriva det lite annorlunda och visa lite personlighet på det sättet. Se på exemplet nedanför. Man tar lite udden av att man vill avregistrera sig när man skriver som de gör. Dessutom så inbjuder de till att ge feedback, på twitter, alltså helt öppet. De visar att de inte är rädd för att andra skulle se vad du tycker och ger twitter en särskild mening. Mycket bra.

I exemplet nedanför (som har ett mycket snyggt och stilrent och lagom stort huvud) så är det ganska tydligt att man använt standardlänkarna till att ge huvudet balans. När man sätter det så här tydligt så känner läsaren att de har förtroende för avsändaren. Det är seriöst.

I nästa exempel har man lagt länken för att tipsa en vän i en egen avdelning. Nästan som en ikon. Förmodligen ser den här avsändaren vikten av att de blir tipsade genom andra.

Nedan har vi ett fantastiskt exempel där man gjort samma stil på de olika symbolerna både för att tipsa men också för att avregistrera sig. Jag gillar när man visar både lika tydligt. Inget smusslande här inte!

Hur många av er har med en standardlänk som tar hand om dem som blivit tipsade? Kanske nåt att tänka på…

Små ikoner och samtidigt en text är bra att tänka på eftersom vi har en stor andel som blockerar bilder.

Men varför ska man anstränga sig och lägga ner tid på det här. Ja, det behöver du naturligtvis inte. Men vill du visa era läsare att ni har ansträngt er för att följa en grafisk profil, att ert brev är något harmoniskt att titta på, att ni värdesätter att ni har deras e-postadress, att ni satsar lika mycket på e-post som någon annan av era marknadsföringskanaler, att ni tänkt genom alla detaljer så det ska bli rätt för dem… så bör du fundera på detta.

Sarah