söndag, 31 oktober 2010, 22:43

E-brev #1

Vi skickade ut det första e-brevet i torsdags och vi tänkte berätta lite kort om detta här.

Vi använde oss av Mailchimp, ett handkodat HTML-brev innehållandes 6 artiklar och 3 andra moduler. Vår mottagarlista håller fortfarande mindre än 1000 prenumeranter och det betyder gratis utksick i Mailchimp. Stor plus med det här verktyget!

Hur gick det då med utskicket och Mailchimp?

Jo, Mailchimp var lite trögstartat. Allting gick felfritt, men det tog ungefär 15 minuter innan första mailet orkade sig iväg efter att vi klickat på skickaknappen. Något att ha i åtanke om det är viktigt att ett mail kommer iväg på en viss tidpunkt, att man helt enkelt skickar med lite marginal.

Statistiken ser bra ut. Vi har noll studsar, noll spam complaints och noll avanmälningar. Närmare 70% av er har öppnat brevet och klickfrevensen ligger på 35%. Tack för dessa siffror!

Det var några som anmälde sig samma dag efter att vi skickat brevet och dessa ville vi såklart också skicka brevet till. För detta har Mailchimp en jättebra funktion. Man går in på e-postlistan och klickar på ”segment”. Där finns ett färdigt filter som säger ”skicka till mottagare som anmält sig till listan efter senaste utskick”. Ett par knapptryck till och alla nya prenumeranter får också utskicket.

Och så en kul bonus. Loggar man in på Mailchimp under speciella helgdagar och högtider får man alltid ett speciellt välkomnande.