söndag, 22 augusti 2010, 15:11

Smart anmälningsprocess på e-postklubben

The Email Marketer’s Club är en internationell samlingsplats och diskussionsforum för e-postmarknadsförare. Jag tyckte det var värt att kolla upp så jag anmälde mig helt enkelt. Både som nyhetsbrevsprenumerant och forummedlem.

Det är tydligt att de har lagt tid på att göra anmälningsprocessen så enkel som möjligt. Allra högst upp till vänster, det första man ser, är just en anmälningsruta för nyhetsbrev i sin enklaste form (resterande personuppgifter fyller man i vid ett senare tillfälle):

Att uppmana prenumeranten, som man gör här, att direkt gå till inkorgen efter en anmälan kan vara avgörande för om prenumeranten hamnar på listan eller inte:

Får man inte prenumeranten att gå direkt till inkorgen och leta efter bekräftelsemailet för anmälan går denne förmodligen förlorad om mailet hamnar i skräpposten, vilket det gjorde i mitt fall:

The Email marketer’s Club är extra tydliga på den här punkten. Anmäler man sig som forummedlem och anger en Gmail-adress, känner processen av detta och uppmanar en att gå till just Gmail.com:

Små detaljer kan vara avgörande.