måndag, 9 augusti 2010, 21:29

Finn 3 rätt!

Det jag kommer säga med detta inlägg kan tyckas vara självklart men titta runt på hemsidor ni brukar besök och lägg märke till hur få som faktiskt gör det.

Titta på dessa 3 sidor. Det var jag som skulle titta på nagellack hos Isadora.


Bild nummer 2

Bild nummer 3.

Vad är gemensamt för dessa 3 bilder? En massa säkert men ur e-postperspektiv så har de lagt texten ”NEWSLETTER” precis där mina ögon rör sig hela tiden. På varenda sida har Isadora gjort det möjlighet att anmäla sig till deras nyhetsbrev.

Jag fungerade så här när jag sökte upp sidan. Jag hade sett en tjej på stan som hade grönt nagellack – jag tyckte det var snyggt och ville ha samma. (Så är många av oss damer, det är därför modebloggar går så bra:)

Jag skulle resa till Sthlm så jag hade lite bråttom och ville veta exakt var jag skulle gå för att köpa lacket direkt. Jag sökte upp Isadora och tyckte de hade ett enkelt upplägg på sajten. Ville bara hitta det gröna lacket – snabbt och enkelt. Det gjorde jag men jag imponerades av att de verkar vara så flitig med att uppdatera sina färger på b la lack. Det upptäckte jag på den 3:e sidan som jag klickade mig fram till, vilket väckte mitt intresse för att få löpande information från dem. Eftersom jag hade lite bråttom men hade ”anmälan-knappen” så nära till hands så anmälde jag mig. Hade jag behövt krångla mig till en första sida eller om anmälan hade befunnit sig högst upp i menyn så hade jag förmodligen inte tänkt på eller tagit mig tid till att bli en nyhetsbrevsprenumerant.

När jag och Christopher skrev material till en handbok i e-postmarknadsföring så upptäckte vi just denna bristen på många hemsidor. Vill ni ha fler prenumeranter? Se då till att lägga anmälningsrutan där läsarna har ögonen och lägg den på ALLA sidor. Tror du att det hade ökat tillströmningen av prenumeranter för er?

Här kommer delar av materialet som handlar om hur du skaffar flera prenumeranter. Här har du schemat för hur du skaffar pernumeranter (pdf).