onsdag, 28 juli 2010, 12:52

Ett nyhetsbrev som snabbt fångar upp vad det förlorat

Jag gillar verkligen enkla, relevanta och personliga nyhetsbrev i form av traditionella brev.

Just det här brevet får jag för att jag använder deras programvara LittleSnapper, vilket jag blir påmind om direkt i den inledande texten. Hade de inte nämnt LittelSnapper hade jag inte förstått varför jag fick det här brevet. Jag kände inte igen företagsnamnet.

I brevet ber de om ursäkt för att de inte hört av sig på länge, vilket ju stämmer, jag hade ingen aning om att de skickade nyhetsbrev. Så långt har det varit mellan utskicken. Men de berättar att de tänker öka utskicksfrekvensen från och med nu och ger mig en chans att avregistrera mig. De skriver verkligen så i brevet som om det vore helt naturligt.

Det är ju precis så här man ska göra men väldigt få gör detta. Jag antar att man är rädd att förlora prenumeranter. Men hade jag plötsligt börjat få nyhetsbrev från dem varje vecka finns risken att jag markerat dem som spammare, då jag helt glömt bort dem.

Hade de inte berättat om sin verksamhet och sina produkter inledande hade jag inte heller förstått i vilket sammanhang jag hamnat på deras e-postlista. Jag valde att få deras nyhetsbrev i samband med köpet av LittleSnapper. Idag har de tyvärr valt att bocka i detta alternativ i förväg vid köp. Är man inte uppmärksam får man nyhetsbrevet utan att egentligen aktivt välja det själv. Stort minus. (se Sarahs inlägg för mer om detta).

Men allt föll på plats när de nämnde LittleSnapper.

Efter påminnelsen förklarar de att den mystiska silhuetten som ligger högst upp är en ny app som de har på gång. De bygger upp ett fortsatt intresse. Något de förmodligen tappat hos många med sin frånvaro.

Ett genomtänkt utskick, enkelt utformat och med fokus på buskapen. Snygga detaljer också med det lilla brevsigillet nere i hörnet och det blå bandet med länkar till Facebook och Twitter.

Fyra hjärtan får dem. Det hade varit värt fem hjärtan om de inte förifyllt checkboxen för nyhetsbrev vid köp. Förstår inte att så många väljer att göra så här.

Tips: LittleSnapper är en riktigt hjälpsam liten app om man som jag bygger mycket tekniska dokument, presentationer och demonstrationer och därför tar mycket skärmdumpar. LittleSnapper kan bland annat ta skärmdumpar på hela webbsidor, man får alltså även med innehåll som ligger utanför det synliga fältet. Man slipper scrolla och ta flera skärmdupmer och klippa/klistra/pussla ihop. Sparar mycket jobb helt enkelt och allting samlas i en bildbank med flera redigeringsmöjligheter.

www.realmacsoftware.com