måndag, 31 maj 2010, 23:07

Terminologi och marknadsföring

När jag satt framför datorn i helgen sneglade jag lite på internet-TV och ”The Tech Guy”, en liveshow där folk ringer in och ställer tekniska frågor av olika slag.

Det var en dam som ringde in och frågade vad en ”app” är för något. Hon hade på sista tiden uppmärksammat att folk i allmänhet pratar om appar och vid upprepade tillfällen utbrister ”Jag har en app för det där”. Hon var helt ovetandes och det är inget konstigt. För inte så länge sedan frågade min mamma mig vad en app är. Långt ifrån alla har smartphones och alla konsumerar inte tekniknyheter.

I torsdags fick jag ett mail från ”MyWidz” med inbjudan till seminarium om just appar.

Det är en ganska nördig nivå man väljer att ligga på. Att som företag heta ”MyWidz” och jobba med ”appar”.

Det är något jag tror man måste tänka på. Att man i sin marknadsföring anpassar språket en aning. ”Nerd is the new cool” sägs det men det är lätt hänt att man snöar in sig.