söndag, 14 februari 2010, 16:13

Utnyttja alla kanaler

Jag måste berätta om ett kundbesök som gjorde mig väldigt glad i veckan. Besöket var hos ett företag i Malmö som är marknadsledande på interaktionsdesign, och rörde i detta fallet inget i närheten av e-postmarknadsföring utan bemanning/rekrytering. Det var i det stora hela ett mycket trevligt och givande besök men när vi var på väg att bryta upp frågar min motpart mig om han hade tillåtelse att skicka deras nyhetsbrev till mig. Givetvis fick han göra det. Jag blev ju tvungen att även förklara min förkärlek till e-postmarknadsföring och min glädje över att bli tillfrågad på detta sätt.

Givetvis fungerar detta sätt olika bra för olika typer av företag och lite olika beroende på vem man har som målgrupp. Men i min värld är detta ett ypperligt sätt att utöka en lista och som säljare att bygga en konsistent relation med kunder och prospekt.
Jag hoppas att detta inte är den sista gången jag blir tillfrågad och att många av er läsare nyttjar alla möjliga kanaler för att bygga er lista. Jag skulle bli mycket glad om ni som läser delar med er av era listbyggartrix i en eller flera kommentarer.