fredag, 26 februari 2010, 16:37

Nyhetsbrev i behov av e-postrådgivning

Det är inte kul att visa dåliga exempel men det är nyttigt att se när något är fel. Det här är tvärr ett bra exmempel på ett mindre bra nyhetsbrev.

När jag öppnar det ser det ut såhär:

Det är inte mycket till nyhetsbrev, är min första tanke innan jag väljer att ladda bilderna. Och då dyker ett av världens största nyhetsbrev plötsligt upp:

Hela nyhetsbrevet gömde sig i en enda stor bild nästan 2000 pixlar hög. En enorm bild med tanke på att den ligger i ett litet e-postfönster.

Det här är inte bra, av ett par anledningar.

1. Risken att ett sånt här mail hamnar i ett spamfilter är ganska stor.

2. Det ser helt enkelt jättetrist ut när jag får det och jättebilden som dyker upp är inte riktigt vad jag förväntar mig.

3. De presenterar möbler med produktbeskrivningar vilka innehåller bland annat modelnamn och mått. Det är ganska naturligt att jag skulle vilja kopiera en bit text för att spara eller skriva ut namnet eller måttet på en möbel till exempel. Men det här är omöjligt när det ligger i en bild.

4. Eftersom bilden, vilken är en jpg-bild, är väldigt stor är den också komprimerad med ganska hög grad. Bildkvaliteten är helt enkelt jättedålig. Produktbeskrivningarna går knappt att läsa.

Så här ser kvaliteten på texten ut i bilden:

Det här är synd. Med lite rådgivning i e-post tror jag det här brevet kan bli hur bra som helst.

Nyhetsbrevet får betyget 1 hjärta av 5.