lördag, 26 september 2009, 12:12

Spam lönar sig, tyvärr

En rapport från ”Messaging Anti-Abuse Working Group” visar att 52 procent av e-postmottagarna öppnar skräpposten och 12 procent av dessa för att de faktiskt är intresserade av det som erbjuds. (Källa)
Försäljning via spam kan dessutom generera över 4000 dollar om dagen för de som jobbar med spamutskick. (Källa)
Spam kommer aldrig att försvinna så länge de som skickar tjänar pengar på det. Och spam är det väl ingen av oss som uppskattar. Det är därför viktigt att vi som arbetar med e-postmarknadsföring tar ställning mot spam och jobbar för legitim e-post. Detta kan vi bland annat göra genom att inte köpa eller hyra e-postadresser. För även du som köper svenska adresser bidrar till spam.
För runt tusenlappen kan du, på nätet, beställa en utländsk DVD-skiva med runt 200 miljoner e-postadresser. Man samlar adresser från hela världen. Det går även att köpa enbart svenska adresser på det här sättet. Kollar du sedan antalet spam du själv fått under veckan förstår du att din adress förmodligen också ligger med på en sådan här lista någonstans.
Du som köper adresser. Vad är det som egentligen talar för att de e-postadresser du köper här i Sverige är bättre än dem som ligger på den här skivan, där din egen adress uppenbarligen finns med?
Din adress är köpt, på samma sätt som den adress du senast köpte. Du bidrar till spam, och spam lönar sig, tyvärr.