torsdag, 24 september 2009, 20:24

Nyhetsbrev i Amerikansk anda

Trenden för nyhetsbrev i bland annat Amerika och Australien är tydlig. Grafiken ska ta plats, färgerna ska vara skrikiga och texten ska stå i skamvrån.
En del verkar ha dessa som sina ”tre viktiga ingredienser” för att locka till handling. Jessica Daugherty, webmaster på Theatre IV i USA är en av dem. ”Bigger graphics, bolder colors, less text – more splashy look” är hennes visdomsord.
Om man bortser från bildblockering och spamfilter så fungerar det uppenbarligen för vissa. Men det är i stort sett tvärtemot vad vi i skandinavien är vana vid. Frågan är om vi vågar och borde vara lika tunga som amerikanerna.
Min personliga uppfattning om nedanstående nyhetsbrev är att de två översta liknar billiga webbannonser. De mittersta liknar skärmdumpar på flashiga hemsidor medan de nedersta som egentligen är precis lika tunga faktiskt blir hur snygga som helst. De är snyggt uppdelade i två sidor, med bild på ena sidan och text på andra. Snyggt balanserat helt enkelt och precis så man vill ha ett tungt grafisk e-postutskick.

Tung grafik fungerar, men man får tänka till.
Jessica Daugherty klarar det inte riktigt enligt min mening. Det påminner för mycket om en helsidesannons i tidningen. Det känns bara billigt.