torsdag, 18 juni 2009, 17:14

Exempel på nyhetsbrev

Fick idag ett nyhetsbrev från Apple.


De har ett mycket avskalat brevhuvud med ett äpple i ena hörnet. Snyggt tycker jag personligen. Med denna nedtonade brev- eller mallayout så vill de visa sina prenumeranter att den aktuella informationen i varje brev är det viktigaste. Inte hur själva ramen ser ut. Helt rätt, så klart. Dessvärre lägger det mycket i bilder. Och texten bredvid ligger dessutom i en bild. Vilket gör att brevet ser lite tråkigt ut om man har bilder blockerade.


Men de lägger ofta bilder lite annorlunda. Objektet sticker ut på ena sidan vilket kan vara en trevlig effekt i ett brev. Tyvärr fungerar det inte i alla e-postklienter men delar man upp bilden så skulle du kunna få det att fungera i ganska många e-postklienter. Som ni ser när bilderna är blockerade så ser ni att en ruta sticker ut längs vänstra kanten. Det betyder att de har delat upp bilden i många mindre delar för att klara av att skicka större bilder.
Christopher kommer att förklara närmare hur du skulle kunna göra för att få bilder att sticka ut från ramen på ditt brev.
Kan man det kan man åstadkomma lite annorlunda design.

Apples brev får betyget 3 av 5 hjärtan.