onsdag, 3 juni 2009, 14:26

Exempel på nyhetsbrev som länkar till rörlig bild

När du länkar till rörlig bild gäller det att vara övertydlig med att det handlar om en filmsekvens samt att följden är logisk för mottagaren av mailet. I förra nyhetsbrevet så frågade vi vad mottagare ansåg om att få länkar till rörlig bild. 23% säger att det överhuvudtaget aldrig har sett en länk till rörlig bild. Så att vara övertydlig och pedagogisk kan göra mottagaren mer uppmärksam på filmen och föra med sig mycket goda resultat. Som mottagaren tycker vi om att klicka på bildlänkar bara vi ser bilden och förstår att den är klickbar.
I det första exemplet så har avsändaren av detta nyhetsbrev tänkt på hur det ser ut när mottagaren har blockerat bilder. För det första så pratar ”Pre-headern” uteslutande om filmsekvensen och för det andra så syns alt-texter när bilderna är blockerade. Med fördel kan alt-texterna uppmana till klick och berätta varifrån filmsekvensen hämtas.

I nästa exempel har vi en pre-header som också beskriver vad länkarna till filmen innehåller. De har en ”call-to-action”, en text som uppmanar till att klicka och en tydlig playikon. Precis som i brevet bredvid där filmen ligger i en spelare som till och med visar att du kan höja och sänka volymen. Mottagaren av dessa mail associerar direkt till rörlig bild.

Om någon tvivlar på att det handlar om film när till och med designen på brevet är utformad som en ”klappa” så går det nog inte att göra det tydligare. I det exemplet har de dessutom skrivit en text i bilden ”Watch now”.
Har man en lite annorlunda design och ändå vill göra det tydligt att det går att titta på film så kan man lyckas. Det visar brevet från ”Barneys NewYork”. De har dessutom lagt en textlänk nedan till för de som inte ser bilder.

Min personliga favorit är Louis Vuitton som bara skickar en inbjudan via e-post att titta på deras catwalk… Gör man så har man förstått vilken effekt länkar till rörlig bild har i e-post. Härom kvällen fick jag en inbjudan till en tecknad film som handlade om deras nya väska. Fantastiskt trevligt.