torsdag, 10 november 2011, 20:33

Hur länge lever din prenumerants e-postadress?

Vet du inte det kanske du ska ta titta på registret och räkna ut det. Fundera sen på hur du enkelt kan ge prenumeranten möjlighet att anmäla sin nya adress och avprenumerera den gamla. Då slipper ni också få några av de här irriterande ”hårda studsarna” (mail som studsar för att adressen inte finns längre).

Min nya kollega Gun har precis gått genom hur det är att byta mailadress. Hon säger att hon har flera nyhetsbrev som hon gärna fortsätter läsa. Hon kommer, så klart, inte ihåg alla nyhetsbrev hon anmält sig till så det hade underlättat om hon själv kunde ändra i de nyhetsbrev hon fick under sin sista arbetsmånaden på sitt gamla jobb. Jag letade bland några brev som jag får för att se om man enkelt kan ändra sin mailadress utan att behöva avanmäla och anmäla sig på nytt med nya adress. Jag hittade ett exempel som hade en minimal text längst ner:

Det här är Rue la las brevfot och den gråa texten i första stycket säger att du kan gå in på ”mina sidor” för att ändra adressen. Tyvärr var det en besvikelse att slussas till första sidan och själv skriva in sina inloggningsuppgifter som jag faktiskt inte kommer ihåg.

Gilt Groups brev skulle så enkelt kunna lösa detta när de börjat så bra. I deras mail kan jag uppdatera min intressen: (OBS Extremt liten text:)

 

 

 

När jag klickar på länken kommer jag till ett enkelt formulär. Tänk om jag också hade kunnat byta adress.

Jag tror inte att funktionen kommer ha en helt fantastisk effekt på er försäljning eller på antal klick eller öppnade mail. Men med tanke på att medlemssajter där man idag lagrar massa info så är väl detta en service som ni borde erbjuda? Vi ska i alla fall lägga till det i vårt brev:)

Hur lång är då medellivslängden på en e-postadress? Ungefär 2,4 år sägs det. Jag har nämnt det tidigare i det här blogginlägget.

Sarah@@@@@