torsdag, 16 juni 2011, 17:56

Inget ämne är för smalt för ett nyhetsbrev

Ett nyhetsbrev om bara typsnitt, kan man ha det? Klart man kan, iallafall om man har världens största samling typsnitt på webben.

MyFonts nyhetsbrev prenumererar jag på för att få inspiration men också för att jag intresserar mig för typografi.

Det jag gillar med nyhetsbrevet är att de presenterar typsnitten stort och tydligt med en liten berättelse eller presentation av skaparen efter varje. Dock är bilderna lite väl stora. Men det är iallafall bra balans mellan text och bild, vilket är bra för att brevet inte ska fasta i spamfilter och jag kan välja att bara scrolla igenom snabbt för att se om där är något jag gillar.

MyFonts

På webben finns ett stort nyhetsbrevsarkiv med brev från sju år tillbaka. Det är ganska kul att kunna jämföra det första nyhetsbrevet 2004 med det senaste 2011.

MyFonts

Frågan är hur man håller ett nyhetsbrev om bara typsnitt vid liv i så många år. Men inget ämne är för smalt för ett nyhetsbrev, uppenbarligen. Läsarkretsen är säkert begränsad, men dedikerad.

Feedback från fans och läsare får en liten plats längst ner i brevet.

MyFonts

Jag har ritat typsnitt själv vid ett par tillfällen vilket är ganska precisions- och tidskrävande. Inget för den utan tålamod. Jag har inte vågat mig på typsnitt med ”klackar” (seriffer) riktigt än utan håller mig till de raka typsnitten.

Här är senaste alstret:

Adamantine sans-serif