måndag, 10 maj 2010, 23:51

Gör inte en Obama…

Enligt många förstå-sig-påare så skall USA:s president Obama vara den mest ”uppkopplade” och teknikvänliga presidenten någonsin!? Kanske inte så konstigt då han är den senaste och oavsett vilken bakåtsträvare som hamnar på posten så småning om så kommer det förhoppningsvis fortsätta att gå i den riktningen. Hur som helst så skall Obama enligt IDG ha sagt följande:

”Med hjälp av iPod, iPad, Xbox och Playstation, som jag inte vet hur man använder, så har information blivit både förvirrande och avledande. Det har blivit mer en form av underhållning istället för att vara ett verktyg som skapar möjligheter.”

I min värld är det inte så konstigt att saker och ting kan bli konfysa om man ger sig i kast med saker som övergår ens förstånd. Och Obama har inte slagit mig som en klensint man, speciellt inte i jämförelse… Läser man AFP:s originalrapport så får man dock en lite mer nyanserad bild och jag tolkar Obamas uttalande mer som att man bör vara mer och mer källkritisk i ett samhälle där information sprids som en löpeld. Och att man bör anpassa sig till detta snarare än att försöka stoppa förändringen. Detta bör i allra högsta grad appliceras på alla som arbetar med försäljning och marknadsföring. Hårdvara och mjukvara uppdateras, spelplanen förändras i snabb takt och nya målgrupper skapas. Den som anpassar sig bäst är den som vinner mest.

(Egentligen kanske rubriken skulle varit: Gör inte en IDG… – Men det hade inte varit lika iögonfallande.)