måndag, 24 augusti 2009, 16:11

E-post död?

Eftersom jag arbetar intensivt med att samla information till den nya handboken så bli jag alldeles överväldigad över vilka fantastiska siffror som kan uppnås via e-post. Kan inte förstå att vissa påstår att e-post är något som kommer dö ut.
Med jämna mellanrum dyker rubriker upp som på något sätt påstår att e-postmarknadsföring är på väg att försvinna. Ibland ännu mer dramatiskt att e-post som överhuvudtaget kommer att försvinna.
Vare sig man bloggar, ägnar sig sociala medier, twittrar eller på annat sätt vill uttrycka sig via nätet så är det beroende av e-post på ett eller annat sätt.
Till exempel så skickar många meddelanden till sina vänner idag och även om det händer på facebook så är det fortfarande mail det handlar om.

Mer än 90% av internetanvändare mellan 18 och 72 säger att deras skickande/mottagande av mail är deras huvudsakliga göromål. På andra plats ägnar de sig åt att söka information på nätet.
Pew Internet and American Life Project, feb 2009

Alla har e-post. I sitt hem, på jobbet, på skolan, i sin mobiltelefon på nätet. Så utnyttja denna fantastiska kommunikationskanal på rätt sätt och skörda goda resultat både på kort och på lång sikt.
Mer siffror följer men jag kände att jag bara behövde säga detta just nu.